Buhtlini s pekmezom

Lidija Kostić

20. 3. 2023.

 

Pišem ovaj recept jer sam ga morala napisati kao vježbu, a i zato što je jelo fino.

 

Fotografija: Valentina Hojsak

Buhtlini s pekmezom

 

Vrijeme pripreme: 50 – 60 min

Vrijeme kuhanja: 80 – 90 minuta

Broj porcija: 6

 

SASTOJCI

Tijesto:

1 kg oštrog brašna

7 dag kvasca

1 jaje

žlica masti ili 7 dag margarina

2 dl mlijeka

1 vanilin šećer

naribana korica limuna

sol

 

Nadjev:

pekmez po želji

žumanjak za namazati koru kolača

 

PRIPREMA

Kvasac, brašno, šećer i mlijeko stavimo u posudu i miješamo dok ne dobijemo željeno tijesto. Zatim ostavimo tijesto da se zdigne. Potom stavimo ostale sastojke i opet zamijesimo. Nakon toga opet ostavimo tijesto da se diže 30 min. Potom razvaljamo tijesto, prerežemo na kvadrate, stavimo pekmez, zavijemo tijesto i stavimo u protvan namazan margarinom. Tijesto premažemo s malo žumanjka i šećera te pečemo na 100 C 80 – 90 min. Izvadimo ih potom i ostavimo da se malo ohlade te poslužimo.

 

SAVJET

Gotove možete posipati sa šećerom u prahu.

 

Fotografija: Valentina Hojsak

TAGOVI

buhtle, buhtle s pekmezom, buhtle s čokoladom, domaći pekmez, pekmez od šljiva, pekmez od marelica

Primjedbe