Lidija Kostić
20. 3. 2023.
Pišem ovaj recept jer sam ga morala napisati kao vježbu, a i
zato što je jelo fino.
Fotografija: Valentina Hojsak |
Buhtlini s pekmezom
Vrijeme pripreme: 50 – 60 min
Vrijeme kuhanja: 80 – 90 minuta
Broj porcija: 6
SASTOJCI
Tijesto:
1 kg oštrog brašna
7 dag kvasca
1 jaje
žlica masti ili 7 dag margarina
2 dl mlijeka
1 vanilin šećer
naribana korica limuna
sol
Nadjev:
pekmez po želji
žumanjak za namazati koru kolača
PRIPREMA
Kvasac, brašno, šećer i mlijeko stavimo u posudu i miješamo
dok ne dobijemo željeno tijesto. Zatim ostavimo tijesto da se zdigne. Potom
stavimo ostale sastojke i opet zamijesimo. Nakon toga opet ostavimo tijesto da
se diže 30 min. Potom razvaljamo tijesto, prerežemo na kvadrate, stavimo
pekmez, zavijemo tijesto i stavimo u protvan namazan margarinom. Tijesto
premažemo s malo žumanjka i šećera te pečemo na 100 C 80 – 90 min. Izvadimo ih
potom i ostavimo da se malo ohlade te poslužimo.
SAVJET
Gotove možete posipati sa šećerom u prahu.
Fotografija: Valentina Hojsak |
TAGOVI
buhtle, buhtle s pekmezom, buhtle s čokoladom, domaći
pekmez, pekmez od šljiva, pekmez od marelica
Primjedbe
Objavi komentar